Η λαλίστατη Σιωπή των εικόνων

"ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ"


"Να κοιτάμε πάντα μπροστά"  ! 

Δόγμα διαχρονικό, ευρέως διαδεδομένο,ελπιδοφόρο και δημιουργικό.
Αλλά μήπως και μερικές ματιές  ενίοτε προς τα πίσω φωτίζουν  ως "οδοδείκτες" για μια πορεία  στο Σήμερα με ανθρωποκεντρικό πρόσημο? Πριν χαθεί εντελώς  η πίστη στην Νομιμότητα,στην Ισότιμη πρόσβαση κάθε ανθρώπου στη ζωή,στην   Εντιμότητα,στην Αξιοκρατία, στην Αξιοπρέπεια, στην Δικαιοσύνη .Πριν φωλιάσει στην ψυχή η Ντροπή να λεγόμαστε  Άνθρωποι.!!!




4 σχόλια:

  1. Ναι Λυγερή μου,
    μια ματιά στο παρελθόν. Μια ματιά σε κάθε αξία που προάγει τον ανθρωπισμό και το σεβασμό στη ζωή όπως και την ισονομία είναι άκρως απαραίτητη. Δεν μπορεί κανείς να αποκαλέσει παρελθοντολογία!
    Χαίρομαι που είσαι εδώ. Στέλνω ανοιχτή αγκαλιά για ευχές για όμορφο μήνα και καλοκαίρι. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Γιάννη μου. Δεν είναι παρελθοντολογία. Είναι αναφορά σε ένα πολιτισμικό μακρινό, δυστυχώς, παρελθόν που ανέδειξε και κατέγραψε στο ανθρώπινο DNA Αξίες που τον καθιστούν διακριτό από τα άγρια θηρία και δικαιώνουν την έλευσή του στη Γη.
    Θεωρώ φυσική την ανάγκη ανάμνησης τους,στην άγρια εποχή που ζούμε.

    Ευχαριστώ γιατί είσαι και ΣΥ εδώ .Το σινιάλο του ευπρόσδεκτου καλωσορίσματος εκ μέρους σου με συγκίνησε ειλικρινά .
    Εύχομαι με την σειρά μου το καλοκαιράκι( η εποχή σου) να σου προσφέρει απλόχερα τις χαρές του.
    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως δεν ρίχνουμε ματιές στο παρελθόν; Δεν μπορείς να πεις ρίχνουμε. Πώς λέμε κοροϊδεύοντας όλους τους λαούς ότι ''όταν εμες χτίζαμε Παρθενώνες εκείνοι τρώγανε καρπούς από τα δέντρα''...από τις ματιές στο παρελθόν βγήκαν αυτά. Γιατί μια καθαρή ματιά στο σήμερα μας μαθαίνει ότι απέχουμε πολύ από την ιδανική κοινωνία και χτίζουμε μια ζούγκλα. Μη σου πω ότι καμαρώνουμε κιόλας!!Γι αυτό και γυρνάμε πίσω, μπας και...αλλά νομίζω ότι πρέπει να ξανακάτσουμε στα θρανία να ξαναδιδαχθούμε τι σημαίνει άνθρωπος!
    Φιλιά πολλά και καλημέρες άλλες τόσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπημένη .

    Οφείλομε 'όχι ματιές μονάχα να ρίχνομε στο παρελθόν της Ελλάδος αλλά να το σπουδάζομαι από το νηπιαγωγείο μέχρι την ενηλικίωσή μας για να το εμπεδώνουμε κι όχι απλά να υπερηφανευόμαστε γι'αυτό. Δεν είμαστε εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες οι δημιουργοί του.Εμείς θα είχαμε όλο το δικαίωμα να καμαρώναμε αν είμαστε τουλάχιστον οι συνεχιστές του...Είμαστε;;;;

    Μ' αρέσει να σε αντικρίζω πρώτη όταν ο ουρανός μου δεν είναι βουρκωμένος και το φεγγάρι δεν σκιάζεται από σκοτεινιά.

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή