Η λαλίστατη Σιωπή των εικόνων

Ζωή άνυδρη




Ζωή άνυδρη...
23 Ιου 2012





Στέκοντας μόνο του στην καρδιά της ερήμου, μίλια μακριά από οποιαδήποτε πηγή νερού και άλλης βλάστησης, το Δένδρο της Ζωής, στο Μπαχρέιν, αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα φαινόμενα παγκοσμίως

5 σχόλια:

  1. Μια συμβολική αναπαράσταση ζωής που αυτο- συντηρείται και διαρκεί μέ την γλύκα τ'αλμυρού της δάκρυ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς όπως το λες Λυγερή. Συμβολισμός της δύναμης της ζωής στο απόλυτο αρνητικό περιβάλλον. Η Φύση θριαμβεύει απέναντι στην αντιξοότητα. Μεγάλο το μήνυμα.
    Πολλές καλησπέρες για όμορφα όνειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω Γιάννη μου εάν τελικά η Φύση «θριαμβεύει» πάντα και σε τι βαθμό το πετυχαίνει, σε σχέση τουλάχιστον με τις μεγάλες και ανυπέρβλητες δυσκολίες τις ζωής μας.

      Εκ πείρας μου όμως, μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι μαγεία η δύναμή της, μέσα από τις «αντιξοότητες» να αναδύει Αξίες που ισοζυγίζουν τα ζύγια στην ζυγαριά της ασήκωτης ενίοτε ζωής μας ,πράγμα που κάνει χώρο στην ψυχή να χωράει η Ευγνωμοσύνη ….

      Καλημέρα και μη μου λυπάσαι. Το καλοκαίρι Εσένα δεν θα σε προδώσει .
      Και να θέλει δεν μπορεί γιατί εκείνο έχει ταυτιστεί μαζί σου, όχι Εσύ Αγαπημένε Γιάννη.

      Διαγραφή
  3. Η Ζωή βρίσκει τον τρόπο. Αγώνας επιβίωσης η παρουσία του δέντρου...τώρα μεταξύ μας σκέφτεσαι τι βαθιές ρίζες έχει και πόσο θα έχουν προχωρήσει για να βρουν υγρασία; Έχω δει σε φωτογραφία δέντρο που έχει φυτρώσει σε ένα βράχο και η ρίζα του τεράστια έχει βγει εκτός βράχου, έχει απλωθεί οριζόντια στο γειτονικό βράχο για να βρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Σημείωσε ότι οι δυο βράχοι χωρίζονται με νερό λίμνης. Η Φύση λοιπόν ξέρει τον τρόπο...Δημιουργεί ζωή και την διατηρεί.
    Φιλί γλυκό Λυγερή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διεισδυτική ματιά σου ,καμάρι μου Εσύ Αννούλα, έφερε στην επιφάνεια το μήνυμα που αποσκοπούσε
      η ταπεινότητά μου να ανασύρει απ’ τα βαθιά και να διακινήσει μεσα από την ανάλαφρη
      κι «ανώδυνη» φαινομενικά "Λαλίστατη Σιωπή των Εικόνων."

      Αν αυτό το δεντρί συμβολίζει από την μια την εκδοχή της ζωής που αυτο- συντηρείται και διαρκεί από την γλύκα τ'αλμυρού της δάκρυ, από την άλλη....φωτογραφίζει την Ανθρώπινη Ψυχή που αντιστέκεται . Παλεύει με θεούς και δαίμονες .

      Η Ψυχή μας διεκδικεί την ζωή όσο πικρή κι αν είναι , γιατί είναι βαθιές οι ρίζες που την συνδέουν με την έλευση μας στο Σύμπαν. Κανείς μας δεν έρχεται τυχαία στη Γη.
      Έχει προορισμό και άνωθεν θεία εντολή να εκπληρώσει.

      Μια αγκαλιά σε παρακαλώ να σωπάσω. Οι χτύποι της καρδιάς μου εκπέμπουν ευήκοα στην σιωπή…
      Σε φιλώ μάτια μου.

      Διαγραφή