Η λαλίστατη Σιωπή των εικόνων

Από τα απίστευτα ....


Στο βαθμό που μπορεί ένα όνειρο να είναι  αληθινό




Η Ζου Χονγκουάν έφερε τον μοναχογιό της στον κόσμο, το 1988. Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού, άφησαν το μωρό με εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί της επαρχίας Χουμπέι, την προέτρεψαν να δώσει το βρέφος. Την ίδια άποψη είχε και ο σύζυγός της που θεωρούσε πως η κατάστασή του θα τον οδηγούσε σε μια άθλια, σκληρή ζωή.
Η μητέρα απέρριψε τους ισχυρισμούς, χώρισε τον πατέρα του παιδιού και έβαλε στόχο ζωής να υποστηρίξει το παιδί της. Έκανε τουλάχιστον 3 δουλειές ταυτόχρονα για να υποστηρίξει την οικογένειά της. Επιπλέον, έπαιζε παιχνίδια που ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες ώστε να τονώσει τις αισθήσεις και την νοημοσύνη του γιου της. Τον δίδαξε ακόμη και πώς να χρησιμοποιεί τα ξυλάκια του φαγητού, ενώ τα άκαμπτα χέρια του δεν μπορούσαν να τα πιάσουν. Η μητέρα αναφέρει: «Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα. Επειδή είχε κατώτερες ικανότητες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή για να δουλέψει σκληρά και να καλύψει τα κενά και τις δυσκολίες που είχε.»
29 χρόνια αργότερα, ο Ντινγκ Ντινγκ είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανική. Πρόσφατα, ξεκίνησε σπουδές Νομικής στο Χάρβαρντ. Η δυνατή μητέρα πρέπει να είναι απίστευτα περήφανη για τον γιο της και όσα κατάφεραν. Σίγουρα όμως και ο Ντινγκ Ντινγκ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της

8 σχόλια:

  1. Είναι όντως από τα απίστευτα!! Η αγάπη της μάνας και η δύναμή της κατόρθωσε το ακατόρθωτο...
    Ήθελα να ήξερα αυτός ο πατέρας βλέπει τα αποτελέσματα του παιδιού του που ήθελε να δώσει το παιδί;;;;;;;Και πώς θα νοιώθει άραγε αν μπορεί να αισθανθεί κάτι;;
    Απίστευτο και τόσο μα τόσο συγκινητικά αισιόδοξο!
    Καλημέρα Λυγερή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φαινόμενο των ανδρών που απορρίπτουν ακόμη και σαν ιδέα ένα ανάπηρο παιδί τους ,πόσο μάλλον να διαχειριστούν κατά πως πρέπει την αναπηρία του ,δυστυχώς δεν είναι σπάνιο σε όλο τον κόσμο.

      Μη πας μακριά...ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας,αυτός που έγραψε το πασίγνωστο "¨ηταν όλοι τους παιδιά μου" ο Άρθουρ Μίλλερ καλέ ,ο σύζυγος της Μέριλιν Μονρόε,είχε ένα αγόρι ανάπηρο το οποίο δεν φανέρωσε ποτέ.Το είχε εξαφανίσει εντελώς από την ζωή του και μεγάλωνε σε ξένα χέρια. Κανείς δεν το ήξερε. Τελικά στα τελευταία του το συμπεριέλαβε στην διαθήκη του και τότε γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή του.
      Είχα αναρτήσει την κατάπτυστη αυτή ιστορία στον ΠΗΓΑΙΜΟ στο Pathfinder.....

      Προσωπικά έχω γνωρίσει πατεράδες που με συγκίνησαν βαθιά με την στοργή, την αγάπη που περιέβαλαν τα παιδιά τους.Αλλά συνάντησα κι άλλους δυστυχισμένους ,παραδομένους στην κακή τους μοίρα, ανίκανους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που εκλύθηκαν .Η εγκατάλειψη της οικογένειας τους είναι γ' αυτούς η μόνη διέξοδος δυστυχώς.
      Ο ιερός κλήρος πέφτει πάντα στη μάνα.

      Στη περίπτωση της απίστευτης επαναλαμβάνω ιστορίας του Ντινγκ Ντινγκ δεν γνωρίζουμε ( δεν διακρίνεται στην φωτογραφία) πως εξελίχθηκε και πως είναι σήμερα η σωματική του κατάσταση κι αν αυτή είχε επηρεάσει την πνευματική του κατάσταση. Εγώ πιστεύω πως όχι, γιατί το άβατο που λέγεται εγκέφαλος όταν λαβωθεί εστιακά και σε κέντρα που υποστηρίζουν την νοημοσύνη δεν νομίζω ότι μπορεί να επανέλθει δυστυχώς.
      Αλλά ας μην μπούμε σ' αυτή την διαδικασία ανάλυσης .Πονάει. Ας κρατήσουμε κι ας χαρούμε το θαύμα που ζούν σήμερα Μάνα και γιος κι ας ευχηθούμε από τα βάθη της καρδιάς ,σ' όλα τα παιδιά του κόσμου
      "αλάβωτά τους Θέε μου" που λένε και στην Κρήτη....

      Διαγραφή
  2. Μητέρα σύμβολο Λυγερή ! όταν γεννάς μια ζωή, την πιστεύεις, την υποστηρίζεις, την παλεύεις και την ξεχωρίζεις. Πόσο μεγάλη διαδρομή τελικά ε ; πόση ;
    Κάτι τέτοια μας βάζεις και μας γεμίζεις δύναμη για ζωή.
    Καλησπέρα Λυγερή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα Γιάννη μου Εσύ ο πληθωρικός σε ανθρώπινα συναισθήματα ,σε πάθος για την ζωή αλλά και Δύναμη ψυχής και Νου, που περιμένεις να γιομίσεις με δύναμη ζωής από τα αφηγήματα της λυγερής. Να υπερχειλίσεις Ναί, άντε το δέχομαι.
    Το δέχομαι γιατί μας έχεις ξεδιπλώσει την ψυχή σου και φανερώσει πόσο απύθμενο χώρο διαθέτει να χωρέσει Αγάπη,
    Ανθρωπιά, Φλόγα κι αντάρα,μάχη αν χρειαστεί να δώσει γι' αυτές τις Αξίες που σε διέπουν.

    Σε ευχαριστώ για την παρουσία σου.
    Την καληνύχτα μου με γιομάτη όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και η Λυγερή, η δική μας Λυγερή, έχει πράγματα να μας δώσει. Όχι απλά με δύναμη ζωής αλλά παράλληλα και με στάσεις ζωής. Και είναι σημαντική και λαμπερή αυτή η συνεισφορά της σε όλους μας. Για να μας δίνει μαθήματα, να μας θυμίζει πράγματα και λειτουργίες.
      Στέλνω ευχές και χαμόγελα.

      Διαγραφή
  4. Και ο καθένας μας Γιάννη μου έχει " πράγματα" βαθιά στην ψυχή του κρυμμένα να βγάλει προς τα έξω.. Δεν εκφράζεται όμως γραπτώς ή προφορικώς, είτε γιατί δεν τολμά ,είτε γιατί δεν μπορεί από φόβο μήπως και λοιδορηθεί κι ακόμη επειδή τις περισσότερες φορές συναντά τοίχο απέναντί του.....

    Η αφεντιά μου δεν έχει τέτοιες αναστολές ,χωρίς φυσικά να βγάζει τους πόνους της σεργιάνι ....

    Να μας είσαι πάντα καλά κι όπου κι αν πάς κι ότι κι αν κάνεις "καλό μόνο νάβρεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν είσαι Μάνα λυγερή μου πιστεύεις πως με πολύ δική σου δουλειά γίνονται και θαύματα, καμιά φορά είναι ανοιχτοί οι ουρανοί και γίνεται το ακατόρθωτο πραγματικότητα.
    Καλό ξημέρωμα καλή μου σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Βιργινία μου. Η μητρική Αγάπη χτίζει την Πίστη και γεννά την Ελπίδα που οδηγεί ενίοτε και στα θαύματα,
    κι όταν ακόμη αυτά δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού όπως στην εξαιρετική περίπτωση του ήρωά μας του
    Ζου Χονγκουάν.

    Γιατί υπάρχουν και κάποια θαύματα που συντελούνται εν κρυπτώ τόσο στην ψυχή της Μάνας όσο και του παιδιού της,και οδηγούν σε ξέφωτο "ευτυχίας" εκεί όπου όλοι οι άλλοι βλέπουν την σκοτεινιά της ατυχίας τους .....

    Είναι ψιλά γράμματα αυτά Βιργινία μου δυσανάγνωστα για τους περισσότερους.

    Την χάρηκα την παρουσία σου καλή μου και σε ευχαριστώ πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή