Η λαλίστατη Σιωπή των εικόνων

Ανοίξτε τον φράχτη...


Ανοίχτε τον Φράχτη της ζωής σας
να μπει  ήλιος  στην αυλή σας
να φιλήσει την ψυχή σας 
θα μοσχοβολήσει... 


Καλή χρονιά. Ας την υποδεχτούμε  τόσο απλά
με τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά 

8 σχόλια:

  1. Και με τον Νου μας εν γρηγόρσει φυσικά, γιατί "ο λογισμός και τ' όνειρο " είναι το φυσικό συστατικό του ελιξήριου της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Λυγερή μου. Με ανοιχτές αγκαλιές, με όμορφες προσδοκίες, με λαμπερά όνειρα, με ώριμη συνειδητοποίηση και ριζοσπαστική χειραφέτηση.
    Καλή χρονιά με την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μας Χρονιά Γιάννη μου.
      Δεν ξέρω Εσύ τι άλλο λαχταράς τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο ,πάντως είμαι σίγουρη πως ό,τι εύχεσαι σε εμένα το εύχεσαι και στην οικογένειά σου ,τους φίλους, τους αγαπημένους σου.Αυτό με κάνει να νοιώθω οικεία στο χώρο η,τουλάχιστον λιγότερο ξένη....

      Θυμάσαι που είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για την ...μετακόμισή μας από το Path στην πλατφόρμα του blogspot.Δυστυχώς βγήκαν αληθινές, όχι γιατί οι ισχυρισμοί σου υπέρ της αλλαγής δεν ήταν σωστοί,απεναντίας .
      Επί της ουσίας όμως μεταφερθήκαμε σχεδόν όλοι και καταθέτουμε σκέψεις και αισθήματα στο χάος του faceook .

      Σελίδες,όχι όλες βέβαια,υπάρχουν και εξαιρέσεις, που χτίσαμε κι αγαπήσαμε εκεί όπου δειλά στη αρχή ανοίξαμε τις καρδιές μας και τελικά νοιώσαμε δικοί και φίλοι ορφάνεψαν .
      Φυσικά και μείνανε κάποιοι φίλοι πιστοί που μετρούνται στα δάκτυλα τουλάχιστον των δύο χεριών να τροφοδοτούν τη χόβολη μνήμη της παλιάς γειτονιάς άσβεστη μέχρι και την τελευταία της σπίθα.

      Όλους Εσάς με μπροστάρη Εσένα,θα σας θυμάμαι πάντα με τρυφερότητα και αγάπη . Για την ώρα καλώς ορίζω τον καινούριο χρόνο που με βρίσκει και σας βρίσκω εδώ.

      Διαγραφή
    2. Λυγερή μου,
      επέτρεψέ μου να πω το εξής. Ένα αίσθημα στον άνθρωπο είναι εγκεφαλική υπόθεση. Θέλω να πω ζούμε αυτό που χτίζουμε στο μυαλό μας. Το δέσιμό σου με τον Παθ ήταν έντονο και είναι λογικό και φυσιολογικό γιατί η επαφή με τους ανθρώπους της πλατφόρμας ήταν ζωντανή.
      Μπαίνοντας σε έναν νέο κόσμο μιας μεγάλης απρόσωπης εταιρείας, σε εκείνο που θα ακουμπήσεις δεν είναι οι φορείς της. Θα είναι όλοι εμείς από κάτω που θα χτίσουμε το καινούργιο δίκτυο και γειτονιά. Και αυτή η γειτονιά πίστεψέ με κρύβει θησαυρούς.
      Καινούργιοι φίλοι ήρθαν και έδεσαν με τους παλιούς και να δεις πόσο όμορφο είναι το νεό αυτό σμάρι.
      Πορευόμαστε λοιπόν ζωντανοί και δρώντες χωρίς διακοπή.
      Σε φιλώ και πάλι καλή χρονιά.

      Διαγραφή
  3. Καλή και ευλογημένη χρονιά Λυγερή μου. Με τα μάτια της ψυχής ανοικτά και την καρδιά μας γεμάτη αγάπη. Εύχομαι να είναι ένας χρόνος για σένα και την οικογένειά σου όμορφος, να σας χαρίσει χαμόγελα
    Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Αννούλα μου αντεύχομαι Υγεία,γαλήνη ψυχής,ήρεμη καθημερινότητα που θα σου δίνει χώρο και χρόνο να δημιουργείς.Να υλοποιείς τις πανέμορφες νεανικές ιδέες σου. Να εκφράζεσαι μέσα από την πλημμυρίδα των συναισθημάτων σου,και όποιον προσεγγίζεις καθ΄οιονδήποτε τρόπο να του μεταδίδεις το φως σου, την ανθρωπιά σου,την καλοσύνη σου,την ευπρέπεια,την κατανόησή σου,την δοτικότητά σου.
      Ποιος Άη-Βασίλης,ποιος νέος χρόνος μπορεί να υποσχεθεί τόσα πολλά κι ευλογημένα; Κανείς μάτια μου.
      Μόνον Εσύ ο Άνθρωπος που η αφεντιά μου είχε την τύχη να γνωρίσει στο διαδίκτυο και η ταπεινότητά μου να διακρίνει.

      Μια ζεστή νύχτα να κρατά μακριά σου την παγωνιά του Χειμώνα .

      Διαγραφή
  4. Καλη χρονια με αγαπη , υγεια και ψυχικη γαληνη!!!

    Σουλατσάροντας στο διαδυκτιο ψιλοχανεσαι...είναι αληθεια , αλλα ερχόμενος εδώ ξερεις το ντουλαπι με τα γλυκα!

    βλεπω και τον σταυρο στο χατζηκυριακειο να μου θυμιζει την δεκαετια του 80 όταν εμενα Αθηνα...και πηγαινοερχόμουνα

    ακριβως σ' αυτή την περιοχη … κι όλα δενουν σαν γλυκο του κουταλιου!... κυδωνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμουνα σίγουρη πως θα συμφωνούσες μαζί μου ως προς το διαδικτυακό χάος. ¨Όπως Εσύ έτσι και γω δεν χωράω σε μεγάλες διεθνείς πίστες. Νοιώθω 'άνετα σε "αλάνες" με σκέπη ουρανό για να αμολάω καλούμπα τον νου κι όπου η καρδιά τον πάει...

    Βλέπεις τον σταυρό ε, εκεί πηγαινοερχόσουνα ! Αν κοιτάξεις αντικριστά σου την εικόνα στην άκρη δεξιά την τελευταία πολυκατοικία ,στο ρετιρέ με την μεγάλη τέντα, εκεί έζησα τα τρία τελευταία συγκλονιστικά χρόνια της προηγούμενης ζωής μου...
    Πράγματι ,τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία σ' αυτήν ζωή. Και να πως δένει αυτή δοξασία ν΄ένα πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού που κέρασες απόψε.
    Ευχαριστώ για το κέρασμα και τις ευχές σου. Πιάνουν ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή