Η λαλίστατη Σιωπή των εικόνων

Ποιος Θεός θα βρεθεί να τους δικάσει ???

Βίαιη έως  ασελγής οικιστική παρέμβαση του ανθρώπου στην θάλασσα.
Ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες, η ιστορία Soneva συνεχίζεται με τη Soneva Jani, τη νεότερη πολυτελή προσφορά θέσεων του εμπορικού σήματος Soneva Jani  Εμπνευσμένο από μια λέξη που σημαίνει
«σοφία  ?
» Στη Σανσκριτική η Soneva Jani περιλαμβάνει μια συλλογή από
Water Villas και νησιώτικα ιερά που βρίσκονται μέσα σε μια λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά, πλαισιωμένες από παρθένες παραλίες και καλύπτονται από καταπράσινο τροπικό πράσινο.


7 σχόλια:

  1. Συγνώμη βρε παδιά που δεν σώπασα, ν' αφήσω από μόνη της την εικόνα να μας ξεκουφάνει. Μα είναι πράγματα αυτά ; Έως που θα φτάσει η ξέφρενη αδίστακτη κι αχόρταγη λεηλασία της Φύσης από τον άνθρωπο ;;;
    Έως πότε θα θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό του κέρδους ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυγερή μου, η λογική της εμπορευματοποίησης αν ξεκινήσει δεν έχει σταματημό. Γιατί από αυτήν θρέφεται η ίδια η ύπαρξη αυτής της δομής της κοινωνίας. Αν την σταματήσει θα αυτοκαταστραφεί.
    Θα ρώταγε κανείς εύλογα, μα να βάλουμε κάποιους όρους ; περιορισμούς ; φραγμούς ;
    Φυσικά να το κάνουμε. Όπως παλιότερα. Όμως σαν το περιθώριο κέρδους πέφτει, σαν οι αγορές και τα μερίδιά τους δεν αποδίδουν, σαν εμφανίζονται νέοι άρπαγες που διεκδικούν και αυτοί τότε, αντιλαμβάνεσαι, θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο για να κρατηθεί αυτή η επιβίωση.
    Νόμοι τούτης δω της οικονομίας της αγοράς καλή μου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη μου. Είναι κατανοητό ότι καμιά θεωρία ή οικολογική παρέμβαση( πόσο μάλλον η...δική μας ) δεν είναι δυνατόν να σταματήσει ή ακόμη να αναστείλει τις "εφευρέσεις" και πρακτικές που υπηρετούν την εξοικονόμηση κέρδους των κοινωνιών συλλογικά ,αλλά και εξατομικευμένα.

      Πλην όμως ο περιορισμός της αυτοκαταστροφής που συνεπάγονται αυτές οι πρακτικές και οι αυστηροί όροι εφαρμογής τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων, είναι θέμα αποκλειστικά πολιτικής βούλησης της Πολιτείας( συμπεριλαμβανομένων των Αρχών μέχρι και τον τελευταίο πολίτη)
      Δηλαδή δεν καταλαβαίνω . Πως οι Άνθρωποι με την τεχνολογία και την βοήθεια της επιστήμης , κατορθώνουν ασύλληπτα επιτεύγματα σε όλους τους τομείς και δεν μπορούν να αναστείλουν ,να ελαχιστοποιήσουν την καταστροφή μέχρι ασέλγειας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε όλοι μας ?

      «Αθεράπευτη ρομαντική, ανυποψίαστη έως αφελής Λυγερή» θα με σκεφτείς φίλε.
      Το δέχομαι. Με προτιμώ όμως έτσι ,παρά αδιάφορη, αμέτοχη έως και συνένοχη.
      Καλό σου Σαββατάκι με το ποδήλατό σου να χαρείς την Άνοιξη στην εξοχή ....

      Διαγραφή
  3. Ποιος θα τους δικάσει αναρωτιέμαι κι εγώ. Αλλά οι μόνοι που έχουν τη δύναμη είναι πελάτες τους!!!
    Και πιστεύω οτι αυτή είναι η ηπιότερη παρέμβαση γιατί θέλουν καθαρό περιβάλλον για τους κατέχοντες τον πλούτο πελάτες τους. Υπάρχουν κάποιες που βροντοφωνάζουν βοήθεια και εμείς έχουμε τα ώτα κλειστά. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να διαδηλώσουμε...να ξεσηκωθούμε. Πχ πόσα ποτάμια χύνουν τα νερά τους που στάζουν αίμα στη θάλασσα; Πόσα τέτοια μολυσμένα ύδατα ποτίζουν τις εκτάσεις τις καλλιεργήσιμες στη χώρα μας; Αν το ψάξεις θα πάθεις
    Πάντα στο βωμό του κέρδους θα θυσιάζοντα όλα Εδώ θυσιάζοντα τα μικρά παιδιά, η φύση θα γλύτωνε;
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Καλή μέρα Αννούλα μου.

      Μα τω Θεώ θα μπορούσα να παρομοιώσω αυτήν εικόνα που ξεδιάντροπα
      κι αδίστακτα προβάλλεται και διαφημίζει ειδυλλιακή διαμονή σε προνομιούχους "πελάτες", ως "Φίδι" στον κόρφο αυτής της πανέμορφης λιμνοθάλασσας.

      Όσο για τις εγκληματικές αμέλειες που λαμβάνουν χώρα και στην χώρα μας, όπως τις περιγράφεις ,δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα σε μικρότερη ίσως έκταση και δεν ξέρω ειλικρινά γιατί δεν γίνεται μια δυναμική εκστρατεία όλων, για την κατάργησή τους.

      Στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί στον ΠΗΓΑΙΜΟ με την ρύπανση ενός Ελληνικού ποταμού ( δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, ούτε έχω πρόχειρο αντίγραφο της εγγραφής μου στο Path)να κάνω μνεία. Στη πορεία όμως αναχαιτίστηκε και σταμάτησε αυτό το κατ'εξακολούθηση έγκλημα της ρύπνασης των υδάτων και της εκβολής τους στην θάλασσα.

      Θα το ιεραρχήσω όμως το θέμα ,θα το ψάξω όπως μου προτείνεις και θα επανέλθω,"εν ευθέτω χρόνω". Τι να πρωτοπρολάβει κανείς Αννούλα μου ;;;

      Ωραίο νάναι το Σαββατοκύριακο σου ,να το χαρείς ,να το απολαύσεις ΣΗΜΕΡΑ γιατί ο Θεός ξέρει τι μας περιμένει ΑΥΡΙΟ. Δεν βλέπεις τι γίνεται κοντά μας ;;;Ο Θεός μαζί μας.

      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. "Tούτη δω η οικονομία " που υπαινίσσεται ο Gianis Pit,σίγουρα φταίει.
    Αλλά ποιος γνωρίζει κάποιου άλλου τύπου οικονομία που να στερείται τέτοιου είδους φαινομένων αναλγησίας κατά του περιβάλλοντος ; Υπάρχει άραγε; και σε ποια ευλογημένη χώρα ;

    Τι τα θες Λυγερή; Δεν ακούει κανείς .Κλείνουν ερμητικά αυτιά και μάτια στην λαλίστατη σιωπή των εικόνων που μαρτυρούν αδιάψευστα το δράμα στις πάσης φύσεως καταστροφές του κόσμου.Κι από πάνω ερίζουν ποιος κάνει τις λιγότερες ή, περισσότερες. Δεν έχω καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς εδώ -και σε καμιά άλλη μας σελίδα άλλωστε- δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναλύουμε τον καταστατικό χάρτη των πολιτικών κομμάτων. Δεν είμαστε πολιτικοί αναλυτές...Υπάρχουν άλλοι ειδικότεροι να ενημερώνουν τον κόσμο.

    Ο πολίτης είναι ελεύθερος και πρέπει να μελετά, να σκέπτεται ,να κάνει την επιλογή του, και την δεδομένη κρίσιμη στιγμή ν'αποφασίζει υπεύθυνα στον βαθμό που του αναλογεί, αναλογιζόμενος όχι μόνο τον εαυτό του και το ίδιον συμφέρον, αλλά γενικότερα την τύχη της κοινωνίας που ζει στο σύνολό της.

    Χαρούμενη ,πολύχρωμη Κυριακή εύχομαι αγαπητή Βέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή